Voorbeelden van accomodaties

Hotel Villa Turka - Alanya

Hotel Villa Turka ligt in het oude gedeelte van Alanya. Dit gedeelte ligt vlak bij de kust en op de berg waar ook het oude Seljukpaleis is gevestigd. Het hotel is via nauwe en steile straatjes per auto te bereiken.

 

Het is een boutique hotel met een fantastisch uitzicht over de baai van Alayna. Ontbijt en service zijn goed. De kamers zijn stijlvol ingericht. 

Prijs per nacht wat wij betaalde: € 85,00

Otel Zade - Erzurum

Dit is een degelijk hotel vlakbij het centrum van Erzurum. Het hotel is makkelijk bereikbaar en parkeren kan voor de deur.

 

Het hotel heeft ruime en schone kamers en tevens een ruime en schone badkamer. Het ontbijt is uitgebreid en goed van smaak.

Prijs per nacht wat wij betaalde: € 34,00

HH Babil Konagi - Mardin

Dit hotel ligt aan de hoofdstraat in het centrum van Mardin. Met de auto moet je eerst door de smalle hoofdstraat. Het is aan te raden om de auto af te geven aan een parkeerservice.

 

Het hotel heeft ruime kamers in oude stijl. De badkamer en kamer zijn schoon. Het ontbijt is buiten op het dakterras met uitzicht over de laagvlakte van Mesopotanie.

Prijs per nacht wat wij betaalde: € 65,00

Kule Hotel & Spa - Gaziantep

Dit hotel ligt aan een drukke weg in Gaziantep.

 

Het hotel heeft ruime kamers in een moderne stijl. De badkamer en kamer zijn schoon, echter een klein beetje gedateerd. De service is erg correct. Het ontbijt is op de 16e verdieping met uitzicht over de stad.

Prijs per nacht wat wij betaalde: € 43,00

Waar moet je op letten op het vlak van accomodaties in Turkije:

Een groot gedeelte van de hotel hadden we niet van te voren geboekt. Het hostel in Antalya en het hotel in Alayna hadden we wel van te voren geboekt. De overige hotels hebben we in Turkije zelf geboekt.

 

De meeste hotel zijn niet te vinden op Booking.com, als je een dag van te voren kijkt. Dit geldt vooral voor het oosten van Turkije. We maakte daarom vooral gebruik van de app van Otelz (https://www.otelz.com/). Daar tref je een ruim aanbod in allerlei categorieën.

Prijzen zijn minimaal 1,5 to 2 keer lager dan in Europa.

Helaas is het toegestaan dat gasten nog kunnen roken op hun kamer.

Ontbijt is vaak uitgebreid en van goede kwaliteit.

In het oosten is het personeel vaak niet het Engels machtig.