Griekenland 2021

Archeologische sites

Van een Myceens paleis, veel Griekse en Romeinse resten tot een verlaten Chirstelijke stad. 

Deze sites hebben we o.a. bezocht:

Paleis van Nestor

Paleis van de Myceense koning Nestor. Er zijn kleitabletten en een badkuip gevonden. Het paleis is 1.200 voor Christus door een brand verwoest.

Mystras

Deze stad, welke mooi gelegen is in de bergen, werd in 1249 door de Franken gesticht. Daarna kwam het in Byzantijnse heerschappij. De site bevat veel kerken en paleizen.

Antiek Korinthe

De stad werd in de neolithische tijd gesticht en in 146 voor Christus door de Romeinen verwoest, die hem een eeuw later weer opbouwden. De ruïnes vormen het grootste Romeinse stadsgebied in Griekenland.

Akropolis

Een grootschalig 'nieuwbouwproject' wat in de 5e eeuw voor Christus is opgeleverd. Het beroemde en drukbezochte gebied van Athene met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, de Zuilengang van de Kariatiden en de tempel van Athena Nike.

Methoni

Methoni was een Venetiaanse haven die het pelgrimvervoer naar Palestina beheerste. De opgravingen zijn een combinatie van Venetiaanse en Turkse arhitectuur.

Athene heeft ook veel andere archeologische opgravingen

Tempel van de Olympische Zeus

Men begon aan dit bouwwerk in de 6e voor Christus en het was zelfs groter dan het Parthenon.

Agora

De Agora (of markt) vormde vanaf 600 voor Christus het politieke hart van het oude Athene.

Kerameikos

Op deze voormalige begraafplaats zijn vanaf de 12e eeuw v. Christus mensen begraven. De monumenten stammen voor het grootste deel uit de 4e eeuw voor Christus.

Toren der Winden

Dit is een achthoekige toren uit de 1e eeuw voor Chridstus, die werd gebruikt als wateruurwerk en windwijzer.